Je huis verduurzamen

Een huis dat comfortabeler en gezonder aanvoelt. Je energierekening die omlaag gaat. Een huis dat meer waard wordt. Klinkt dat goed? Dan is verduurzaming een goed idee! We leggen je uit waarom het verstandig is om je huis te verduurzamen en hoe je dit kunt betalen.

Plan een gratis kennismaking
https://a.storyblok.com/f/91762/1200x1600/88a6a4da51/toni-van-der-flier.jpg

Toni van der Flier

Hypotheek Adviseur

De voordelen van een energiezuinig huis

Wat zijn eigenlijk de voordelen van een energiezuinig huis? We benoemen er hier vier.

Plan een gratis kennismaking

Wat zijn de positieve effecten van een duurzamer huis?

Minder betalen aan energie

Wanneer je verduurzaamt, zul je maandelijks minder kwijt zijn aan energie: zo gaan je gas – en elektriciteitsrekening omlaag. Dat is mooi meegenomen!

Je huis wordt meer waard

Een huis met energie-label A brengt 13,3% meer op wanneer je het verkoopt dan een huis met een label G. De waardestijging door de verduurzaming is meestal gelijk aan de investering die je doet. Verduurzamen is dus een echte investering!

Je huis wordt comfortabeler en gezonder

Een goed geïsoleerd houdt de warmte beter vast. Je zult die koude tocht niet meer voelen en je huis zal in de winter gemakkelijker warm te houden zijn. Bovendien is een duurzaam huis meestal gezonder omdat er minder (of geen) schadelijke stoffen zoals formaldehyde in de lucht zitten.

Minder gebruik van fossiele brandstoffen

Een duurzamer huis betekent dat je minder gas en elektra verbruikt. Op deze manier worden fossiele brandstoffen niet uitgeput en het milieu niet of minder geschaad. Dit is belangrijk voor de generatie van de toekomst!

Dus, waar wacht je nog op? Onderneem stappen ondernemen om je huis duurzamer te maken! Scheelt weer in de portemonnee en je draagt bij aan een groenere toekomst. 

Hoe betaal ik mijn verduurzaming?

Als je de verduurzaming met een hypotheek gaat financieren, kost dit hoe dan ook geld. Je maandelijkse lasten gaan omhoog, en je betaalt bij het afsluiten van de hypotheek een aantal aanvullende kosten, zoals de kosten voor advies en bemiddeling, notariskosten en taxatiekosten. Het is daarom goed om samen met een adviseur te bepalen of dit verstandig is en of je deze eenmalige en maandelijkse kosten kunt betalen. Het zou bijvoorbeeld ook kunnen dat je al voldoende eigen spaargeld hebt, of misschien kies je er voor nog even door te sparen totdat dit het geval is. Het kan daarnaast ook interessant zijn om te kiezen voor een persoonlijke lening in plaats van een hypotheek. Wij rekenen uiteraard graag voor je uit wat de slimste keuze is.

In vijf stappen je hypotheek verhogen voor verduurzaming

Hoe ga je te werkt bij het financieren van verduurzaming? In vijf stappen leggen we je het uit.

Gratis kennismaking
1

Je mogelijkheden verkennen

2

Een uitgebreid adviesgesprek

3

De hypotheek aanvragen

4

Offerte tekenen

5

Zie de energierekening dalen!

Veelgestelde vragen

Misschien heb je nog aanvullende vragen over het financieren van verduurzaming

Krijg ik een hogere hypotheek als ik zorg dat mijn huis duurzamer wordt?

Wat valt er onder energiebesparende maatregelen?

Is het verstandig om alvast te gaan verduurzamen als ik een woning koop?

Krijg ik een gunstig tarief bij een goed energielabel?